Kimdir

Coşkun Başbuğ Kimdir, Kaç Yaşında? Coşkun Başbuğ Hayatı ve Biyografisi

Emekli Albay Coşkun Başbuğ katıldığı TV programlarında askeri alanda gündeme dair yaptığı yorumlarla merak edilen isimlerden oluyor. 2010 yılında Diyarbakır 7. kolordu hudut subaylığı görevi yapan Albay Coşkun Başbuğ‘un uzmanlık alanı ise psikolojik harp ve istihbarat‘tır. Peki Coşkun Başbuğ Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşında? İşte Emekli Albay Coşkun Başbuğ Hayatı ve Biyografisi.

Coşkun Başbuğ Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşında?

Son dönemlerde özellikle de CNN Türk ekranlarında Başak Şengül’ün sunumunu yaptığı Akıl Çemberi programında sıklıkla görüşlerine başvurulan yorumculardan biridir. Terörle mücadele, Doğu Akdeniz, Mavi Vatan, Karadeniz, Libya, Rusya ile ilişkiler gibi konularda görüşlerine başvurulan isimdir. Son olarak Türkiye’yi de yakından ilgilendiren Ukrayna krizi konusunda yapılan tartışmalarda görüşlerine başvurulan isim oldu.

Aslen Ankaralı olan Coşkun Başbuğ Emekli Albaydır. Uzmanlık alanı ise psikolojik harp ve istihbarat’tır. Başbuğ A Haber kanalında gündeme dair yorumlarda bulunuyor.

İzmir’de ikamet eden Başbuğ Twitter hesabındaki profilinde kendisini şöyle tanımlıyor: Güvenlik ve Terör Uzmanı. Emekli İstihbarat Albay- Psikolojik Harp Uzmanı

Coşkun Başbuğ, İzmir’deki “askeri casusluk” davasında örgüt lideri olarak yargılandı. Davada 2,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra beraat etti.

Başvbuğ bu davadan beraat ettikten sonra, “Fetullahçı Terör Örgütü mensupları verdiğim mücadelede beni durdurabilmek için kadın, para her yolu denediler” demişti.


Coşkun Başbuğ Hayatı ve Biyografisi

Coşkun Başbuğ, askeri casusluk davasında yargılanırken, Doğu Perinçek’in genel başkanlığını yaptığı İşçi Partisi‘ne bilgi sızdırmakla suçlanıyordu. İddiaya göre İşçi Partisi’nin binasına yapılan baskınlardan birinde Coşkun Başbuğ tarafından partiye sızdırıldığı ileri sürülen ve askeri bilgilerin yer aldığı bir CD bulunmuştu. Başbuğ bu durumu şöyle anlatıyor:

Görev süremin tamamında örgüt tarafından her yerde ve her ortamda baskı ve taciz gördüm. FETÖ mensupları verdiğim mücadelede beni durdurabilmek için kadın, para her yolu denediler. Durduramayacaklarını anlayınca hakkımda yazdıkları sayısız ihbar mektupları ile yıldırmayı, başımı derde sokmayı denediler. Örgüt, kumpasların açılışını Ergenekon’dan çok önce benimle yaptı. FETÖ polisleri Ankara’da İşçi Partisi binasına göstermelik bir baskın yaptılar ve hesapta bu baskında benim görev yaptığım Ege Ordusu İstihbarat Başkanlığına ait bilgilerin olduğu sözde bir CD ele geçirdiler. CD üzerinde ‘Binbaşı Coşkun Başbuğ’ yazıyor, dolayısıyla ‘Bu CD’yi sen verdin’ diye hakkımda soruşturma yürüttüler.


Coşkun Başbuğ: Twitter

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu