Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sıkıntıya Düşen Esnaf ve Vatandaşlardan ‘Helallik’ İstedi!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin teşkilatlarıyla video konferans yöntemiyle bayramlaştı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, ekonomik durum konusunda da değerlendirme yaparak, sıkıntıya düşen esnaftan ve yurttaşlardan ‘helallik’ istedi.

”TÜRKİYE KRİZDEN ETKİLENMEDİ”

Türkiye’nin kriz ortamından etkilenmediğini savunan ve koronavirüs döneminde halkına en fazla sosyal destek yapan ülkelerden biri olduğunu öne süren Erdoğan, şöyle konuştu:

“Sanayi üretimi ve ihracat rakamları her ay yeni rekorlar kırarak olumlu yönde ilerliyor. Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz.

Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kendini sahipsiz hissetmemesi için devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sosyal destekleri ciddi oranda artırdık. Nitekim uluslararası değerlendirmelerde salgın döneminde vatandaşlarına en yaygın ve etkin sosyal destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyoruz.

Sağlık hizmetlerindeki başarısını sosyal ve ekonomik desteklerle taçlandıran Türkiye, kendini gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin çoğunda gözlenen kriz ikliminin dışında tutabilmiştir. Yeni yatırım ve istihdam arayışlarındaki yükseliş başta olmak üzere pek çok gösterge, ülkemizi aydınlık yarınların beklediğine işaret ediyor.”

[ilgiliMakale icerik_id=”21231″]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu