Yaşam

Tylol Şurup Ne İşe Yarar? Tylol Şurup Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?

Tylol Şurup Ne İşe Yarar? Tylol Şurup Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?. Genellikle bebek ve küçük çocuklarda kullanılan Tylol Şurup Ne İçin Kullanılır? Ancak doktorun önerdiği doz kadar kullanılması gereken Tylol Şurup Fiyatı 2024 araştırılıyor. Tylol Şurup Kullananlar ise yan etkilerini merak ediyor. Gelin birlikte Tylol Şurup Bebeklerde ve Çocuklarda Kullanımı Nasıldır? öğrenelim…

Tylol Şurup Ne İşe Yarar?

Tylol, hafif ve orta şiddetli ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Hastalığı tedavi etmez, sadece semptomları giderir. Etkin maddesi parasetamoldür. Piyasada iki tür süspansiyon (şurup) ve tablet formu bulunur. Genellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda kullanılır. İnsanlar için ortalama normal vücut ısısı 37-37,5 derecedir. Çocuklarda ise bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmediği için vücut sıcaklığı daha kolay yükselebilir ve 38 hatta 38,5 derece gibi ölçümler normal kabul edilebilir.

Tylol pediyatrik şurup 2 aylık-6 yaş arası, Tylol 6 Plus şurup 6 yaş sonrası ve yetişkinler içindir. Uzun süreli kullanımı karaciğer hasarına neden olabileceği için doktorun önerdiği doz ve şekilde kullanılmalıdır. En yaygın yan etkileri; baş ağrısı, baş dönmesi, uyku hali ya da uyuşma, mide bulantısı, kusma, sindirim bozukluğu, hazımsızlık ve karın ağrısıdır. Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Tylol çocuklarda ve yetişkinlerde hafif ve orta şiddetli ağrı ve ateşin tedavisinde kullanılır. Ancak sadece semptomları tedavi eder, hastalığın tedavisinde etkili değildir.

👉 Antepsin Şurup Ne İşe Yarar?


Tylol Şurup Nasıl Kullanılır?

  • Tylol’ü mutlaka doktorunuzun önerdiği dozlarda ve şekilde kullanın.
  • Tablet formunu bir bardak su ile yutun, çiğnemeyin ya da ezmeyin.
  • Süspansiyon formunu kullanmadan önce iyice çalkalayın ve mutlaka kutunun içindeki ölçü kaşığıyla alın. Sulandırmayın.
  • Nadir de olsa parasetamol bazı kişilerde uyku hali ya da baş dönmesine neden olabilir. Eğer böyle bir etki hissederseniz, araç veya makine kullanmayın ya da dikkat gerektiren işler yapmayın.
  • Eğer ilacın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğunu hissederseniz doktorunuza danışın.
  • Bir dozu almayı unutursanız hatırlayınca alın. Dengelemek için çift doz almayın
Tylol 6 PLUS süspansiyonu herhangi bir 24 saatlik periyotta 4 dozdan fazla vermeyin. Dozlar arasında en az 4 saat bırakmaya dikkat edin ve doktorunuzun önerisi olmadan kesintisiz olarak 3 günden fazla çocuğunuza vermeyin. 6 yaşından küçük çocuklarda kullanıma uygun değildir.

Yaşa göre genellikle önerilen doz 

  • 2-3 aylık bebekler: Yarım ölçek (2.5 ml) – tek doz
  • 3 ay-1 yaş: Yarım-1 ölçek (2.5-5 ml)
  • 1-6 yaş: 1-2 ölçek (5-10 ml)

Tylol pediyatrik şurubu, iki aylıktan daha küçük bebeklerde kullanmayın. 6 yaşın üzerinde tablet yutmada zorlanan çocuklar Tylol 6 Plus (yetişkin formu) kullanabilir.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

Tylol Şurup Yan Etkileri Nelerdir?

Parasetamol, doğru dozlarda kullanıldığında nadiren yan etkilere neden olur. Ancak parasetamol alerjisi ciddi bir durumdur ve acil olarak müdahale edilmesi gerekir. Vakit kaybetmeden hastaneye başvurulmalıdır.

Ciddi bir alerjik reaksiyonun uyarı işaretleri şunlardır:

  • Kaşıntılı, kırmızı, şişmiş, kabarmış veya soyulma şeklinde deri döküntüsü
  • Nefes almakta ya da konuşmakta zorlanma, hırıltı
  • Boğaz, ağız, dil ve yüz bölgesinde şişme

Tylol Şurup Fiyatı 2024 Ne Kadar?

2024 de eczanelerde Tylol Şurup Fiyatı 59,04 TL dir.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu