Teknoloji

Yavaş WiFi Bağlantısı Nasıl Onarılır?

Yavaş WiFi Bağlantısı Nasıl Onarılır?. Yavaş WiFi hızı gerçekten kafa karıştırıcı olabilir, düpedüz sinir bozucu olabilir , çünkü düzeltmek için tek bir cevap yoktur. WiFi’nizin beklenenden daha düşük bir hızda çalışmasının birçok nedeni olabilir. WiFi yönlendiricisinde veya İnternet’in kendisindebir sorun olabilir. Ancak, sorunu tam olarak belirlemek ve çözmek zor olsa da, WiFi’nizin hızını düzeltmek imkansız değildir. Bu kılavuzda, yavaş WiFi hızı sorununu tanımlamak ve çözmek için her adımda size yol göstereceğiz.

Yavaş WiFi Bağlantısı Nasıl Onarılır?

Sabitleme işine girmeden önce ilk adım, sorunun nerede yattığını belirlemektir . Daha önce de belirtildiği gibi, Internet bağlantınız veya hatalı bir WiFi cihazı olabilir .

Suçluyu bulmak için bir ethernet kablosuna ihtiyacınız olacak . Ethernet kablosu genellikle yönlendiriciyle birlikte verilir , bu nedenle büyük olasılıkla zaten bir tane olacaktır. Değilse, satın alabilirsiniz (sadece 5 $ ‘ın altında ve tür veya boyut belirtimi yoktur ) veya her zaman bir arkadaşınızdan ödünç alabilirsiniz.

Ethernet kablosu , WiFi sinyallerine bağlı olmadan yönlendiriciyi doğrudan PC’ye bağlamanızı sağlar . Senin Eğer bağlantı başlar çalışan Başlamadan yakında kadar para cezası ethernet kablosu kullanarak , o zaman sorun WiFi olduğunu. Hala yavaşsa, Internet (veya her ikisi) olabilir.


WiFi Sinyallerindeki Sorunu Düzeltme

İnternetinizin bir ethernet kablosuyla iyi çalışması durumunda , sorunu WiFi ile çözmeniz gerekir . Aşağıda WiFi sorunlarını çözmek için yapabileceğiniz farklı şeyleri listeledik .

Duvarlar, nesneler ve hatta diğer elektronik cihazlar gibi sinyallerin cihazınıza düzgün bir şekilde ulaşmasını engelleyebilecek bazı kesintiler olabilir . Sen gerektiğini bu kesintilerini azaltmak yönlendirici ve cihazınız arasında. Ayrıca, sinyallerin düzgün şekilde dağılmasını sağlamak için yönlendirici belirli bir yüksekliğe yerleştirilmelidir .

Yönlendiricinin yakınında elektrikli cihaz bulunmadığından emin olun . Gibi cihazlar mikrodalga, buzdolabı, kablosuz hoparlörler, kablosuz konsol kontrolörleri ve elektronik ısıtma sistemi en yaygın WiFi sinyal kesicileri bazılarıdır.

Bu cihazlar genellikle 2.4GHz bandında çalışır ve aynı frekansta çalışan yönlendiriciden gelen sinyalleri engeller . Unutmayın musunuz yansıtıcı malzeme bitirme tabanlı (aynalar) ve metal duvarlarında da yansıtmak / sinyalleri zayıflatmak.

Kablolu geniş bant bağlantınız olmadığında ve İnternet sağlayıcınızın sinyallerine bağlı olduğunuzda konumlandırma özellikle önemlidir . Böyle bir durumda, ISS’nizden en iyi sinyalleri almak için yönlendirici konumunu ayarlamanız gerekecektir , genellikle ışık sayısıyla gösterilir.


WiFi Sinyalleri için Isı Haritası Oluşturun

Yönlendiriciniz için mükemmel bir yer bulurken, WiFi sinyallerinin bir ısı haritası kesinlikle yardımcı olacaktır . Sinyallerin evde nasıl dağıtıldığını size bildirmek için evinizin bir ısı haritası oluşturacak bir üçüncü taraf uygulaması kullanabilirsiniz . Ayrıca, kesintilerin olduğu noktalar ve en iyi sinyalleri alabileceğiniz yerler hakkında size bilgi verecektir .

Ekahua HeatMapper bu amaç için iyi bir araçtır. Kayıt gerektiriyor, ancak WiFi sinyallerinizin ücretsiz bir ısı haritasını oluşturacak . Evinizin dijital bir haritanız varsa, o haritada WiFi sinyallerinin tam bir ısı haritası oluşturulur. Aksi takdirde , sinyallerin nasıl dağıtıldığını anlamaya yetecek kadar iyi ızgaralar üzerinde ısı haritası oluşturabilir.


WiFi Kanalını Değiştir

WiFi sinyalleri belirli bir alandaki farklı kanallar üzerinden dağıtılır . Mahallenizdeki tüm yönlendiriciler bu kanallar üzerinden dağıtılır . Bir kanal bağlantılarla doluysa, WiFi sinyalini kesebilir. Daha iyi WiFi sinyalleri almak için daha az kalabalık olan başka bir kanala geçmeniz yeterlidir .

Bu amaçla, Nirsoft tarafından WifiInfoView, bölgenizdeki tüm kanallar ve ne kadar kalabalık olduklarını listeleyen harika bir küçük yardımcı programdır . Sadece en az kalabalık olan yeni bir kanal seçebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 Wi-Fi Sinyal Gücü Nasıl Kontrol Edilir?

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu