Kimdir

Ümit Özlale Kimdir, Nerelidir? Ümit Özlale Hayatı ve Biyografisi

Ümit Özlale Kimdir, Nerelidir?. Katıldığı programlarda yaptığı yorumlarla gündeme gelen Ümit Özlale aynı zamanda program sunucuda olan Prof Dr. Ümit Özlale İyi Partili siyasetçilerdendir. Ekonomi uzmanı olan Ümit Özlale Kaç yaşında. Gelin birlikte Ümit Özlale Hayatı ve Biyografisini öğrenelim…

Ümit Özlale Kimdir?

Lisans eğitimini 1995 yılında O.D.T.Ü. İktisat Bölümü’nde tamamlayan Ümit Özlale, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boston College’de tamamlayarak 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır.

2006 yılında Yüksek Öğretim Kurumu’ndan doçentlik derecesini alan Ümit Özlale, akademik çalışmalarının yanında T.C. Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü’nde danışman olarak çalışmış, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürütmüştür.

2010 yılından bu yana TEPAV’da çalışan Özlale, Vakıf büyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy – TRIPP)’nün Direktörü’dür. Özlale ayrıca, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı’dır. Ümit Özlale, 2011 yılında Profesör olmuştur.

Twitter 👉 Ümit Özlale

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu