Gündem

Oyunculuk Kariyerine Nasıl Başlanır?

Oyunculuk Kariyerine Nasıl Başlanır?. Her yıl binlerce kişi oyunculuk kariyerine başlamak istiyor? Oyuncu olmak isteyenler öncelikle Oyunculuk Eğitimi alarak başlayabilirler. Çünkü her işte olduğu gibi oyunculuk serüvenine çıkmadan eğitimini almanız sizin için çok daha iyi bir başlangıç olacaktır. Eğitimler bittikten sonra cast ajanslarına başvuru yapabilir ve cast kadrosuna eğitimli oyuncu olarak dahil olabilirsiniz.

Oyunculuk Kariyerine Nasıl Başlanır?

Profesyonel Bir Oyuncu Olmak İçin;

  1. Oyunculuk alanında kariyer yapmanın gerçekten ne anlama geldiğini öğrenin, devam etmek istediğinizi söylüyorsunuz. Hem çalışan oyuncularla hem de iş bulmak için mücadele eden veya ara sıra çalışanlarla konuşun. Her iki gruptan da ne yapıp ne yapmayacağınızı öğrenebilirsiniz.
  2. Oyunculuk tekniklerini okumaya başlayın. Stella Adler’in Konstantin Stanislavski, Sanford Meisner Oyunculuk veya Oyunculuk Sanatı gibi kitapları okuyun.
  3. Sektörü inceleyin. Nasıl çalıştığını öğrenin. Temsilcilerin ve oyuncu yönetmenlerinin ne yaptığını ve oyunculardan ve aktrislerden ne beklediklerini öğrenin. Neden içinde bulundukları işte olduklarını öğrenin. Farklı projeleri kimin yayınladığını öğrenin.
  4. Bazı temel iş becerilerini öğrenin. Çoğunuz öğrenim görseniz de, öncelikle bir oyuncu olarak özgür bir profesyonel olduğunuzu ve bu nedenle kendinizi olumlu bir şekilde ‘müşterilerinize’ (kast direktörleri, temsilciler, yönetmenler, üreticiler vb.) tanıtın.
  5. Temel pazarlama malzemelerinizden bazılarını bir araya getirmeye başlayın: Headshot (ticari ve yasal / dramatik), Oyunculuk Özgeçmiş, Oyunculuk Kapak Mektubu, Monologlar (en az iki: komik ve dramatik), ancak muhtemelen daha fazlasına ihtiyacınız olacak. Şimdi tür kavramı daha önemli olmaya başlıyor, çünkü burada bahsettiğim tüm bu şeylerin, bir oyuncu / oyuncu olarak kim olduğunuza dair aynı mesajı iletmesini istiyorsunuz.
  6. Oyunculuk kariyeri tam zamanlı veya yarı zamanlı bir şey olabilir. Tam zamanlı olmasını istiyorsanız, buna adayacak zamanınız olmalıdır, çünkü şansınız en azından ilk birkaç yıl içinde, kendinizi desteklemek için yeterince para kazanamayabilirsiniz, bu nedenle bir tabana ihtiyacınız olacak kirayı nasıl ödeyeceğiniz konusunda endişelenmenize gerek kalmaması için pasif gelir akışınızın gelmesi gerekir.
  7. Deneyim edinin: topluluk tiyatrosu, düşük bütçeli tiyatro projeleri, öğrenci filmleri, bağımsız filmler, televizyonda veya filmde arka plan çalışması. Arka plan çalışması, kariyerinizin başında harika bir eğitimdir ve aynı zamanda biraz da para kazanırsınız. Ne kadar çok performans gösterirseniz, kendinizi o kadar rahat hissedersiniz.
  8. Sürekli Çalışmaya devam! Monolog performansınızı, soğuk okuma becerilerinizi, doğaçlama becerilerinizi sürekli geliştirin.

Oyunculuk zor bir iş! Çünkü HAYIR kelimesini çok duyacaksınız.


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu