Öğrenci Gazetesi

2024 TYT Baraj Puanı Kaç Net? Kaç Netle TYT Barajı Geçilir?

2024 TYT Baraj Puanı Kaç Net? Kaç Netle TYT Barajı Geçilir?. 2024 YKS maratonunun başlamasıyla TYT sınava girecek öğrenciler baraj puanları ve baraj puanını kaç net ile geçileceğini merak ediyor. Temel Yeterlilik Sınavı YKS sınavının ilk basamağı 2 yıllık ön lisans programları girebilmek için ve 4 yıllık yetenek sınavı ile alan bölümlere girebilmek için TYT puanına sahip olmak gereklidir.

TYT Baraj Puanı Kaç Net?

Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı (YKS) de ön lisans tercihi yapabilmek için 150, lisans bölümleri için 180 baraj puanı şartı kaldırıldı. Yeni düzenlemeye göre 0,5 puan ham puan alan adayların TYT, AYT ve YDT puanı hesaplanacak üzerine 0.12 ile çarpılacak ortaöğretim başarı puanı eklenecek. Yani TYT puanınızın hesaplanması için Türkçe ya da Matematik testlerinden birinden 1 net yapmanız gerekmektedir.

1 net sonrası puanını hesaplandıktan sonra ortaöğretim başarı puanını 0.12 ile çarpılarak üzeri eklenecek.

Özetle 2024 TYT puanınız hesaplanması için Türkçe veya Matematik testlerinden 1 net yapmanız yeterlidir. 1 net yaptıktan sonra TYT puanı ile tercih yapma hakkında sahip olursunuz.


Kaç Netle TYT Barajı Geçilir?

Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı (YKS) de önlisans tercihi yapabilmek için 150, lisans bölümleri için 180 baraj puanı şartı kaldırıldı. Yeni düzenlemeye göre 0,5 puan ham puan alan adayların TYT, AYT ve YDT puanı hesaplanacak üzerine 0.12 ile çarpılacak ortaöğretim başarı puanı eklenecek.

Yani 2024 TYT ‘de barajı geçmeniz için 1 net yapmanız gereklidir.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 2024 TYT Puanı ile Alan 2 Yıllık Bölümler

👉 TYT 15 Net Kaç Puan Getirir 2024: 15 Net Kaç Bin

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu