Lise

2024 AYT Coğrafya Kitap Önerileri (Yeni Nesil)

2024 AYT Coğrafya Kitap Önerileri (Yeni Nesil). YKS sınavına 2024 yılında girecek öğrencilere kaynak olabilmesi için 2024 AYT Coğrafya Kitap önerileri listesi hazırladık. AYT Coğrafya kitap önerileri listemizde hem soru bankası hem konu anlatımı kitaplarına yer verdik. Önerdiğimiz kitapların altında kitabın içeriği ile ilgili açıklamada bulunduk. Açıklamaları okuyarak seviyenize uygun kolay, orta ve zor kitaplar arasında kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

2024 AYT Coğrafya Kitap Önerileri

AYT sınavında Coğrafya dersinden 17 soru gelmektedir. 1 soru bile binlerce kişinin önüne geçmenize etkenken 17 soru hiç azımsanmayacak bir rakamdır. Bu nedenle AYT Coğrafya çalışmak isteyenlere branşında uzman ve geçmiş yıllarda sınava giren arkadaşlarımızın önerdiği kitapları listeledik. Önerdiğimiz kitaplarda dışında elinizde farklı kaynaklar var ise onları da çözmeyi ihmal etmeyin. Sonuçta Coğrafya konuları aynıdır, değişen sadece sistemdir. Ayrıca AYT Coğrafya çalışırken soru kaçırmak istemiyorsanız kesinlikle Youtube’daki Coğrafya ders videolarını izlemelisiniz.

Aşağıda AYT Coğrafya dersi için soru bankası ve konu anlatımı kitap önerileri vermeye çalıştık. Sizin de kesinlikle AYT Coğrafya için öneririm dediğiniz kitaplar varsa yorumlar kısmında bizimle paylaşın.

Limit Yayınları AYT Coğrafya Soru Bankası

Limit yayınlarını duyunca zor sorular aklınıza gelebilir ama bu kitap sınav ayarında sorular çözmek isteyenler için  birebir bir 320 sayfalık bir kitap. Kitabın içerisinde 1617 soru bulunmaktadır ve sorular orta zorluk seviyesindedir. ÖSYM tarzında soruların bulunduğu bu kitabı çözerek netlerinizin artmasını sağlayabilirsiniz.


Yayın Denizi Yayınları AYT Coğrafya Soru Bankası

Yayın Denizi yayınları da başarılı kitaplarıyla bilinen bir yayındır. Aynı başarısını AYT Coğrafya soru bankası kitabında da göstermiştir. Bu kitapta da sınav ayarında harita soruları, konuyu öğreten ve bilgileri pekiştirmenizi sağlayacak sorular bulabilirsiniz. Kitabın tamamının video çözümlü olması da zorlandığınız soruların çözümünü öğrenmeniz de size fayda sağlayacaktır. Bu kitabı zor seviye olarak adlandırabiliriz.


Okyanus Yayınları AYT Coğrafya Soru Bankası

Başlangıç için uygun seviye bir kitaptır. Kolay ve orta seviyeye yakın sorular bulunmaktadır. Çalıştığınız konuları pekiştirmek için işinize yarayacak bir kaynaktır. Konularla ilgili temel bilgileri kavrayıp AYT Coğrafya dersinde ilerleyebilirsiniz. Kitap, konu anlatım ve özel soru çözme teknikleri videolarıyla desteklenmiştir. Böylece hem soru çözme teknikleri öğrenir hem de konu eksiklerinizi kapatabilirsiniz.


Limit Yayınları AYT Coğrafya El Kitabı

Hikaye kitabı boyutunda olması sayesinde istediğiniz her yerde AYT Coğrafya çalışmanızı sağlar. Otobüste, serviste, evde, ders arasında, yatakta istediğiniz her an ders çalışabilirsiniz. Kitapta her detayıyla konular anlatılmaktadır. Önemli yerlerin altını çizerek çalışırsanız başarıya ulaşabilirsiniz.


Benim Hocam Yayınları AYT Coğrafya Video Ders Notları

Benim Hocam YouTube kanalında Bayram Meral tarafından yapılan AYT Coğrafya konu anlatım videolarıyla desteklenmektedir. Ders videolarında izleyeceğiniz tüm bilgileri daha detaylı şekilde bu kitapta görebilirsiniz. Videoları izlerken not alarak zaman kaybetmemek için bu kitabı tercih edebilirsiniz.


2023 AYT Coğrafya Kitap Önerileri hakkında yorumlarınızı aşağıdaki yorumlar bölümünden yapabilirsiniz. Sizin de önermek istediğiniz kitaplar varsa yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir 👇

2024 AYT Tarih Kitap Önerileri (Yeni Nesil)

AYT Coğrafya Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF

2024 AYT Coğrafya-1 Konuları ve Soru Dağılımı

2024 AYT Coğrafya-2 Konuları ve Soru Dağılımı

AYT Coğrafya Ders Notları PDF


👉 Öğrenci Gündemi’ni Instagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu