Yaşam

Dexpass Nedir, Ne İçin Kullanılır? Dexpass Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı Ne kadar?

Dexpass Nedir, Ne İçin Kullanılır? Dexpass Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı Ne kadar?. Kış aylarının gelmesiyle maalesef ki ilaç tüketimi de artmış bulunmakta. Özelliklede eklem ve kas ağrıları için de ağrı kesiciler kullanılmaya başlandı ve bunlardan biride Dexpass. Bu yüzden en çok merak edilen Dexpass Nasıl Kullanılır? Dexpass Terletir Mi? Suda Eriyen Dexpass Fiyatı Ne kadar?  bu soruların cevapları ve tüm detayları makalemizde bulabilirsiniz…

Dexpass Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Normal Reçeteli bir ilaç olan Dexpass, eklemlerde kıkırdak dokunun yapısında bozulma, eklem hastalıklarında, iltihaplı romatizmalarda ve baş ağrısı, diş ağrısı, diş iltihaplarının tedavisinde kullanılır. Bunların yanısıra eklem ve kaslardaki incinme burkulma, regl dönemi ağrıları, ameliyat sonrası ağrılar gibi hafif ve orta şiddetli ağrıların tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda ateş düşürücü özelliği de bulunmaktadır.

Dexpass 50/300 mg efervesan tablet etkin madde olarak deksketoprofen trometamol ve parasetamol içerir. Deksketoprofen trometamol S-(+)-2-(3-benzoilfenil) propiyonik asidin trometamin tuzu, steroid olmayan iltihap giderici ilaçlar (non-steroid antiinflamatuvar ilaçlar = NSAİİ) grubuna dahil ağrı kesici, iltihap giderici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Parasetamol ağrı kesici olarak çeşitli ağrıların tedavisinde ve ateşli hastalıklarda ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılır.

Dexpass, kas ve iskelet sistemi ağrıları, adet ağrıları, diş ağrısı ve ameliyat sonrası ağrılar gibi hafif ve orta şiddetli ağrıların tedavisinde kullanılır. Dexpass 20 ve 30 efervesan tablet Silikajelli kapak / Plastik tüp ambalajlarda bulunur.


Dexpass Nasıl Kullanılır?

Öncelikle belirtmeliyiz ki Dexpass’ı her zaman doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanınız. Doktorunuz ağrınızın şiddetine ve cinsine göre ilacın dozunu belirleyecek ve uygulayacaktır. Ağrının cinsine ve şiddetine göre önerilen doz günde bir defa bir efervesan tablettir. Deksketoprofenin toplam günlük dozu 75 mg’ı, parasetamolün toplam günlük dozu 4 g’ı geçmemelidir.

Dexpass ağızdan alınır ve yemeklerden en az 30 dakika önce aç karnına alınması önerilir.  Dexpass bir bardak (150 mL) suda eritilerek içilmelidir. Efervesan tabletler çiğnenmemeli veya kırılmamalıdır. Ağrının cinsine ve şiddetine göre önerilen doz günde üç defa (8 saatte bir) bir film kaplı tablettir.

Ayrıca Dexpass Terletir mi? sorusuna cevaben de ateş düşürücü ve ağrı kesicidi olan Dexpass, insanı terletir.


Dexpass Kullanma Talimatı İçin TIKLAYINIZ


Dexpass Yan Etkileri Nelerdir?

Birçok ilaçta olduğu gibi Dexpass ilacı da alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. İlacı içtikten sonra vücutta oluşabilecek herhangi bir şişlik, kızarıklık, nefes darlığı, alerjik belirtiler, nefes darlığına yol açabilecek astım belirtileri gibi herhangi birinin olması ciddi yan etkilerinin belirtisi demektir. Bu belirtilerden herhangi birinin olması durumunda en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekmektedir. Dexpax yan etkileri çoğu insan da bu şekilde görülebilmektedir.

Kişilerde yaygın olarak görülen yan erkiler ise mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, halsizlik, uyku hali, baş ağrısı, baş dönmesi, üst solunum yolu enfeksiyonları, kabızlık gibi belirtiler görülebilmektedir. Bu tür belirtiler hissedildiği anda ilaç kullanımı bırakılmalı ve belirtiler devam ediyor ise doktora gidilmesi gerekmektedir.

Dexpass ilacının seyrek yan etkileri de milyonda bir kere görülebilmektedir. Bu seyrek yan etkiler ise kan kusma veya siyah dışkı, yüksek kan basıncı, çok yavaş nefes alıp verme, iştah kaybı, duyu organlarında anormallikler, aniden gelişebilen böbrek bozuklukları, gırtlak bölgelerinde şişkinlik gibi belirtiler görülebilmektedir.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

Dexpass Hamilelerde Ve Yaşlılarda Kullanımı

Dexpass kaç yaş için kullanılır? Sorusu akılarda kalan bir soru haline gelmektedir. Dexpass ilacı eklem ve kas iltihaplanmalarında meydana gelen ağrılar, diş ağrılarında, ameliyat sonrası ağrılarda kullanılan bir ilaç türüdür. Her ilaçta olduğu gibi Dexpass ilacında da belirli yaşlardaki kişilerin kullanımına onay verilmektedir. İçeriğindeki etken maddelerin ağır olması bazı yaş faktörünü etkileyebilmektedir. 18 yaşından küçük bir çocuğa Dexpass ilacının verilmesi çocuğun vücudunda hasarlara yol açabilmektedir. Bu yüzden kullanılacak olan her ilacın yaş faktörüne bakılması önerilmektedir.

Dexpass çocuklarda ve 65 yaş üstü yaşlılarda kullanılmaması gerekmektedir. 65 yaş üstü yaşlıların kronik rahatsızlığı genç bir insana göre daha fazla olduğundan dolayı yaşlı birinin içmesi zararlı olabilmektedir. Ayrıca 65 yaş üstü bireylerin birden fazla ilaç kullanma gibi durumları söz konusu olduğundan dolayı Dexpass ilacının kullanılmaması gerekmektedir. Sadece çocuklar ve yaşlılar değil aynı zamanda hamilelerinde kullanmaması gereken ilaçlardan bir tanesidir. Hamile olan kişilerin çok zor durumda oldukları bir süreçte doktor kontrolü adı altında kullanması gerekmektedir.

Bazı durumlarda da Dexpass ilacını zor durumda kalarak içilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda doktorun gözetimi altında kalınması gerekmektedir. Ancak böbrek yetmezliği ve karaciğer yetmezliği yaşayan bir hasta asla bu ilacı kullanmaması gerekmektedir. İçeriğindeki maddelerin ağır olmasından dolayı akciğer veya böbreklerin fonksiyonları tam olarak çalışmıyor ise ilaç organlara ve vücuda zarar verebilmektedir. Bu yüzden de ilacı içmeden önce mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir.


Dexpass İlacı Nasıl Saklanır?

Dexpass acı her ilaçta olduğu gibi çocuklardan uzak tutulması gereken türlerdendir. İçeriğindeki etkenlerin yüksek olması ve Dexpass kullananlar için önemli bir ilaç olduğundan dolayı kimsenin dokunmaması ve hastadan başka kimsenin içmemesi gereken bir ilaçtır. Dexpass her ilaçta olduğu gibi güneş ışınlarına ve ışığa maruz kalmaması gerekmektedir. 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında ve karanlık bir yerde saklanılması gerekmektedir. İlaç alındıktan sonra son kullanma tarihine kadar kullanılmalı ve tarihi geçen bir ilaç asla kullanılmamalıdır. Ambalaj üzerinde yazan son kullanma tarihi eğer geçmiş ise Dexpass ilacı asla kullanılmamalıdır. Eğer Dexpass ilacı alındıktan sonra ambalaj üzeri bozuk veya yırtk ise tekrar eczaneye başvurulmalıdır.

İlacın doğru bir şekilde muhafaza edilmesi gerektiği gibi doğru bir şekilde ve zamanda da içilmesi çok önemlidir. Ambalajından çıkarılan bir tablet asla yerine geri koyulmamalı ve çıkarılan tablet içilmeyecek ise atılmalıdır. Her ilaçta olduğu gibi tablet dozunun düşürülmesi doktor tavsiyesi olmadan yapılmamalıdır. Tablet asla yarı yarıya kırılmamalı ve yutulmamalıdır. Kırılan ilaçlar zehirlenmelere yol açabilmektedir. İçilmeye başlanılan Dexpass ilacını tedavi sonra ermedikçe bırakılmaması gerekmektedir. İlacın işe yaraması ve tedaviye cevap verebilmesi için saati saatine kullanılmalı doktor tavsiyesine de uyulması gerekmektedir. İlacı kullanmadan önce de mutlaka kutu içerisindeki prospektüs okunmalıdır.



İlginizi Çekebilir  👇

👉 Floxapen Ne İçin Kullanılır?

👉 Bi Profenid Ne İşe Yarar? Bi Profenid Kullananların Yorumları

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu