Kimdir

Alp Pehlivan Kimdir, Kaç Yaşında? Alp Pehlivan Hangi Takımlı?

Alp Pehlivan Kimdir, Kaç Yaşında? Alp Pehlivan Hangi Takımlı? Alp Pehlivan Aslen Nereli? TRT Spor ve A Spor yorumcusu Alp Pehlivan spor gündeme dair yaptığı açıklamalar ve yorumlarla en çok merak edilen isimler arasında yer alıyor. Karagümrük, İstanbulspor ve Kasımpaşa gibi birçok takımda kalecilik yapan Alp Pehlivan Hayatı ve Biyografisi hakkında tüm merak edilenlere bu makalemizden ulaşabilirsiniz.

Alp Pehlivan Kimdir, Kaç Yaşında?

Spor yorumcusu ve eski kaleci Alp Pehlivan 7 Haziran 1966 İstanbul doğumludur ve 2023 yılı itibariyle 57 yaşındadır. Birçok takımda kalecilik yaptıktan sonra spor yorumculuğuna yönelen Pehlivan TRT spor ve A spor gibi kanalların spor programlara yorumcu olarak katılmaktadır.

Alp Pehlivan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)ye kayıtlıdır. 20 senelik profesyonel kalecilik geçmişine sahiptir. Kariyeri boyunca, Karagümrük, Zonguldakspor, Güngören Belediyespor, Mersin İdmanyurdu, İstanbulspor, Kasımpaşa, Beykoz, Eyüpspor ve Maltepespor takımlarının kalesini korumuştur. Kalecilik yaptığı dönemde bir çok kez sakatlanmış, ayrıca 1. lige transfer olacağı dönemde bacağı kırılmıştır. Tam toparlanacağı süreçte bu kez de kolu kırılmıştır. En son 2003 sezonunda Fatih Karagümrük forması ile kalecilik kariyerini sonlandırmıştır.

Alp Pehlivan Futbol kariyerinin ardından Kaleci antrenörlüğü ve teknik direktörlük diploması almıştır. Adana Demirspor, Pendikspor, Mersin İdman Yurdu, Karagümrükspor ve Kahramanmaraşspor takımlarında teknik direktör olarak görev yapmıştır. .

Daha sonra televizyon dünyasında yorumcu ve sunucu olarak çalışmalarını sürdürmeye karar vermiştir.

Alp Pehlivan yorumculuğa Ümit Aktan ile Haydi Maça isimli program ile adım atmıştır. Kanal A ve TRT Spor ekranlarında başladığı yorumculuk hayatına TRT Spor’da İşte Goool ve Gündem Spor programları ile devam etmiştir. Günümüzde ise A Spor ve TRT Spor kanalında Kaya Çilingiroğlu ve Hünkar Mutlu ile birlikte Spor Hafta Sonu programında yer almaktadır. 2013 yılında, yılın en iyi spor programı yorumcusu kategorisinde, yılın en başarılı yorumcusu seçilmiştir. .

Alp Pehlivan’ın Kalecilik Yaptığı Takımlar

  • Karagümrük
  • Zonguldakspor
  • Güngören Belediyespor
  • Mersin İdmanyurdu
  • İstanbulspor
  • Kasımpaşa .
  • Beykoz
  • Eyüpspor
  • Maltepespor

Alp Pehlivan Hangi Takımlı?

Alp Pehlivan hangi takımı tutuyorsunuz sorusuna, spor yorumculuğu yapmasından dolayı yaptığı yorumlar tarafsız bir şekilde yaptığını belirterek bütün takımlara eşit mesafede olduğunu açıklıyor.


Alp Pehlivan: Twitter

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu