Kimdir

Ruşen Çakır Kimdir, Kaç Yaşında? Ruşen Çakır Hayatı ve Biyografisi

Ruşen Çakır Kimdir, Kaç Yaşında, Nerelidir? Ruşen Çakır Hayatı ve Biyografisi. en çok merak edilenler arasında yer aldı. Youtube da yaptığı Medyascope program ve yorumlar izleyenler bir yandan da Meral Akşener ile yaptığı program İzlemek isteyenler Ruşen Çakır Nerede Yaşıyor, Hangi Partili? merak ediyor. Tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz…

Ruşen Çakır Kimdir?

Günümüze kadar bir çok kanalda medya alanında görev alan Ruşen Çakır son dönemlerde YouTube Medyascope kanalında görmek mümkün. Özellikle siyaset dair yaptığı yorumlarla sık sık gündeme gelen Ruşen Çakır, 1962 Hopa doğumludur. 2023 yılı itibari ile 61 yaşındadır ve aslen Hopalıdır.

Eğitim hayatını için Galatasaray Lisesi’ni bitirdi ve ardından 1985 yılında Nokta Dergisi’nde gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Tempo, Cumhuriyet, Milliyet, CNN Türk ve NTV’de çalıştı. TESEV’de Demokrasi, Sivil Toplum ve İslam Dünyası Programını yönetti. 2002 Aralık ayından sonra bir donem Vatan Gazetesi’nde yazıyor ve Eylül 2008’den başladığı NTV’de yayın danışmanı olarak görevini uzun yıllar boyunca sürdürdü.


Ruşen Çakır Hayatı ve Biyografisi

1985 yılında Nokta dergisinde gazeteciliğe başlayan Ruşe Çakır, sırasıyla Tempo, Cumhuriyet, Milliyet, CNN Türk ve NTV’de çalıştı. NTV’de uzun yıllardır siyaset danışmanlığı yaptı. . TESEV’de Demokrasi, Sivil Toplum ve İslam Dünyası Programını yönetti. Sosyolog Şerif Mardin’le 2007 yılında yaptığı bir röportajda Mardin’in ortaya attığı “Mahalle Baskısı” kavramı medyada uzun süre tartışma konusu oldu. 2002 yılının Aralık ayından 11 Ekim 2014 tarihinde kadar Vatan gazetesinde gazetecişliğe devam etti..

Ardından Habertürk Gazetesi’ne geçti ve halen burada yazmaya devam etmektedir. Türkiye’de son dönemdeki siyasi dönüşümleri 1990 yılında kaleme aldığı ilk kitabı olan Ayet ve Slogan adlı kitabında ele almıştır.2010 senesinde İspanya Sitges´te gerçekleştirilen Bilderberg toplantısınana katılmıştır. Müge İplikçi ile evlidir ve Ali Deniz adında bir çocuk babasıdır..


Ruşen Çakır Kitapları:

  • Ayet ve Slogan, Türkiye’de İslami Oluşumlar, 1990.
  • Vatan Millet Pragmatizm, Türk Sağında İdeoloji ve Politika (Hıdır Göktaş ile birlikte), 1991.
  • Resmi Tarih Sivil Arayış, Sosyal Demokratlarda İdeoloji ve Politika (Hıdır Göktaş ile birlikte), 1991.
  • Sol Kemalizme Bakıyor (Levent Cinemre ile birlikte), 1992...
  • Ne Şeriat Ne Demokrasi, RP’yi Anlamak, 1994 Hatemi’nin İranı (Sami Oğuz ile birlikte), 2000..
  • Direniş ve İtaat, İki İktidar Arasında İslamcı Kadın, 2000..
  • Derin Hizbullah, İslamcı Şiddetin Geleceği, 2001..
  • Recep Tayyip Erdoğan, Bir Dönüşüm D6yküsü, (Fehmi Çalmuk ile birlikte), 2001..
  • Nereye Gitti Bu Ülkücüler, 2003.
  • Türkiye’nin Kürt Sorunu, 2004.
  • İmam-Hatip Liseleri, Efsaneler ve Gerçekler (İrfan Bozan ve Balkan Talu ile birlikte), 2004.
  • Sivil, Şeffaf, Demokratik Bir Diyanet İşleri Başkanlığı Mümkün mü? (İrfan Bozan ile birlikte), 2005.
  • “Mahalle Baskısı” Prof. Dr. Şerif Mardin’in Tezlerinden Hareketle Türkiye’de İslam, Cumhuriyet, Laiklik ve Demokrasi, 2008.

Fransızca ve İngilizce bilen Çakır, yurtiçi ve dışında çok sayıda konferansa katıldı. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümünde “Çağdaş İslami Siyasi Düşünce ve Türkiye”, Buffalo New York Devlet Üniversitesi’nde “İslam, Demokrasi ve Sivil Toplum” dersleri verdi..

Sosyal Sorunları Araştırma ve Çözüm Derneği’nin (SORAR) başkanlığını yürüten, Galatasaraylılar Derneği ve Galatasaray Kulübü üyesi olan Ruşen Çakır, yazar Müge İplikçi ile evli ve 1998 doğumlu Ali Deniz’in babası..

Twitter 👉 Ruşen Çakır 


👉 Prof. Dr. Ali Koçak Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Ali Koçak Hayatı ve Biyografisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu