Lise

8. Sınıf LGS Konuları ve Soru Dağılımı 2024

8. Sınıf LGS Konuları ve Soru Dağılımı 2024. 2024 Liselere Giriş Sınavı LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için hangi konularından sorumlu oldukları ve sorumlu oldukları konulardan kaç soru çıktığını öğrenebilmeleri için 2024 LGS Konuları ve Soru Dağılımını paylaştık. LGS konu dağılımı bölümünde hangi konulardan sorumlu olduğunuzu, LGS soru dağımı bölümünde ise sorumlu olduğunuz konulardan kaç soru çıktığını öğrenebilirsiniz.

8. Sınıf LGS Konuları ve Soru Dağılımı 2024

LGS sınavı sözel alan ve sayısal alan olmak üzere iki oturumdan oluşur. LGS sınavının ilk oturumda Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru olmak üzere toplamda 90 soru çıkar. Birinci oturum için 75 dakika yanıtlama süresi, ikinci oturumda ise 80 dakika süreleri olmak üzere toplam 155 dakikadır. İki oturum arasında 45 dakika ara verilir.

Aşağıdaki bağlantıları kullanarak derslere göre ayırdığımız 2024 8. sınıf LGS konuları ve soru dağılımına ulaşabilirsiniz.

2024 LGS Birinci oturum sözel alan dersleri konu ve soru dağılımı

8. Sınıf LGS Türkçe Konuları 2024


8. Sınıf LGS İnkılap Tarihi Konuları 2024


8. Sınıf LGS Din Kültürü Konuları 2024


8. Sınıf LGS İngilizce Konuları 2024


2024 LGS İkinci oturum sözel alan dersleri konu ve soru dağılımı

8. Sınıf LGS Matematik Konuları 2024


8. Sınıf LGS Fen Bilimleri Konuları 2024


LGS Nedir?

LGS, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve Merkezi Sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılan, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak düzenlenen ve çoktan seçmeli 90 sorudan oluşan sınavdır. Günümüzde MEB tarafından “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” şeklinde isimlendirilmektedir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir ve PISA, TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen sorulardan oluşmaktadır. Aynı gün içinde iki oturum halinde uygulana LGS’ye girmek zorunlu değildir.


2024 LGS’ye Kaç Gün Kaldı? Sayaç


LGS’nin Amacı Nedir?

LGS, Merkezi Sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılmaktadır.


LGS Sınavı Kaç Dakikadır?

LGS birinci oturum 75 dakika, ikinci oturum ise 80 dakikadır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi ise 60 dakikadır. Sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içinde sınav binasına gelen ve bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun görülen öğrenciler sınava katılabilmektedir fakat bu öğrencilere ek süre verilmemektedir. İlk 15 dakikadan sonra gelen öğrenciler ise sınava alınmamaktadır. Öğrencilerin LGS’nin ilk 30 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan çıkmaları ise yasaktır.


LGS’de Hangi Dersler Vardır?

LGS’de yer alan dersler aşağıda listelenmiştir.

Birinci oturum sözel alan dersleri aşağıda listelenmiştir.

  • Türkçe
  • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
  • Yabancı Dil

İkinci oturum sayısal alan dersleri aşağıda listelenmiştir.

  • Matematik
  • Fen Bilimleri

LGS’de Yanlışlar Doğruları Götürür mü?

LGS’de 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.


LGS Baraj Puanı Kaçtır?

MEB’in LGS kılavuzunda LGS baraj puanı hakkında açıklama bulunmamaktadır.


LGS Puanı Hesaplanabilmesi için Kaç Net Yapılmalıdır?

MEB’in LGS kılavuzunda LGS puanının hesaplanabilmesi için kaç net yapılması gerektiği ile ilgili bilgi bulunmamaktadır.


LGS’ye Nasıl Çalışılır?

LGS’ye çalışan öğrencilerin disiplinli ve sistemli çalışması gerekmektedir. LGS’de başarılı olmak için sadece ders çalışmak veya test çözmek yeterli değildir. LGS’de başarılı olmak için günlük çalışma planı oluşturulmalı, düzenli soru çözülmeli ve kitap okunmalıdır. Kitap okuma alışkanlığına sahip olan öğrencilerin LGS’de başarılı olup iyi bir liseye yerleşme olasılıkları daha yüksektir.

LGS’ye girecek öğrencinin başarısında çevresindeki insanların da etkisi vardır. Öğrencinin ailesi ve öğretmenleri iş birliği içinde olmalı, öğrenciyi doğru yönlendirmelidir. Etrafından destek gören öğrencilerin psikolojileri daha iyi olmakta, yüksek moral ve motivasyonla birlikte daha verimli ders çalışmaktadır.

LGS’ye çalışan öğrencilerin sınav hakkında bilgi sahibi olması oldukça önemlidir. LGS hakkındaki bilgilere internet üzerinden oluşmak mümkündür. Öğrenciler sınavda karşılarına çıkacak soruların mantığını kavramalı ve konularını öğrenmelidir. Sınava çalışan adayların amacı konuları ezberlemek değil konuların mantığının anlamak olmalıdır. Bilgileri ezberlemek yerine öğrenen adaylar sınavda daha başarılı olmaktadır. LGS soru içerikleri değişkenlik gösterebilmektedir. Önemli olan çalışma döneminde öğretmenlerin önerdiği kaliteli kaynaklardan bol bol soru çözerek soru çeşitlerini öğrenmek ve sorulara farklı bakış açılarıyla bakmaktır. LGS soruları sadece bilgiye dayalı değil aynı zamanda yorumlama, analiz etme ve konu hakimiyeti gerektiren sorulardır. Bu özelliklere sahip olabilmek için de kitap okumak ve konu tekrarı yapmak gerekmektedir. Okulda anlatılan dersi aynı günün akşamında tekrar eden adayların bilgileri kalıcı hale gelmektedir. Tekrar yapmayan adaylar, bilgileri geçici olarak öğrenmekte ve kısa sürede unutmaktadır. Konu çalışıldıktan, tekrar yapıldıktan sonra da test çözmek LGS’de iyi bir sonuç elde etmek için önemlidir.

LGS’ye çalışırken her öğrenci kendi çalışma yöntemini belirlemelidir. Belirlenecek olan bu yöntem en çok verim alınan yöntem veya yöntemler olmalıdır. Bazı öğrenciler yazarak çalışmanın verimli olduğunu söylerken bazı öğrenciler anlatarak ders çalıştıklarında daha çok verim aldıklarını söylemektedir. En iyi çalışma yöntemi her öğrenciye göre değişmektedir; fakat not tutarak çalışmanın bilgilerin daha hızlı öğrenilmesine katkı sağladığı gözlemlenmiştir. Ders çalışırken not çıkarmak, küçük notlar almak hem konu tekrarı yapmayı kolaylaştırmakta hem de çalışmayı daha keyifli hale getirmektedir. Çalışma dönemini daha eğlenceli hale getirmek için çeşitli kırtasiye ürünleri almak da mümkündür. Önemli olan LGS çalışma dönemini en verimli şekilde geçirmektir.

LGS hazırlık kitabı seçerken uzmanların önerileri dinlenmelidir. Sınava hazırlanırken fazla sayıda soru çözmek önemlidir. Fakat çözülecek soruların kaliteli, sınav müfredatına uygun sorular olması gerekmektedir. Sınava girmeden önce, geçmiş yılların LGS soruları da kesinlikle çözülmelidir.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 8. Sınıf LGS Online Deneme Sınavı Ücretsiz (Türkiye Geneli)

👉 LGS Tüm Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF

👉 8. Sınıf LGS Deneme Sınavları PDF 2024

👉 8. Sınıf LGS Ders Çalışma Programı 2024 PDF

👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu