Gündem

Ukrayna Harekatın İlk Bilançosunu Açıklandı: En Az 7 Ölü, 9 Yaralı

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine başlattığı harekatın ilk bilançosunu Ukrayna İçişleri Bakanlığı en az 7 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin yaralandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas‘a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna İçişleri Bakanlığı en az 7 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İlk Bilançoyu Açıkladı!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna İçişleri Bakanlığı en az 7 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Reuters’ın haberine göre, Ukrayna ordusu, Luhansk bölgesinde 5 Rus uçağının ve bir Rus helikopterinin düşürüldüğünü açıkladı. Ancak Rusya, Ukrayna’nın uçaklarını düşürdüğü iddiasını reddetti. Rusya destekli ayrılıkçılar, Luhansk bölgesinde iki Ukrayna uçağı düşürdüğünü bildirdi.

Rusya Lideri Vladimir Putin, Donbas’a askeri harekat emrini verdi.

Putin, Ukrayna topraklarını işgal etme niyetleri olmadığını belirterek, “Operasyonun amacı sivillerin hayatını korumak” dedi.

Putin ayrıca dışarıdan gelecek müdahalelere karşılık verileceğini de söyledi. Rus lider Ukrayna askerlerine silah bırakma ve çekilme çağrısı yaptı. Rusya destekli ayrılıkçılar, Luhansk bölgesinde iki Ukrayna uçağı düşürdüğünü bildirdi

Ukrayna’da En Az 7 Ölü, 9 Yaralı Var

Ukrayna, Rusya’nın saldırılarında ez 7 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin yaralandığını açıkladı.


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu