Gündem

2023’te Üniversite Sınavı Kalkacak mı? YKS Kalkıyor mu?

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin 2022 YKS sınavına sayılı günler kala “sınavsız Üniversite açıklaması” yaptı. Devlet Bahçeli açıklamasında “Yakın bir gelecekte, üniversite sınavının kaldırılacağına inanıyor, bu husustaki söz ve vaatlerimizin gerçekleşeceğini bu vesileyle açıklıyorum” dedi. Bu açıklama üzerinde Üniversite sınavına girecek milyonlarca öğrenci 2023’te Üniversite Sınavı Kalkacak mı? YKS Kalkıyor mu? sorularına yanıt aramaya başladı.

Üniversite Sınavı YKS Kalkıyor mu?

 

Her yıl Üniversiteye girmek için milyonlarca öğrencinin girdiği YKS sınavı hakkında partisinin grup toplantısında “Yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı, okul öncesi sürecini de hesaba katan modelle her evladımızın ilgi alanına uygun eğitim alanının temini sağlanmalıdır. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır” açıklamasından sonra 2022 YKS sınavına sayılı günler kala tekrar “Yakın bir gelecekte, üniversite sınavının kaldırılacağına inanıyor, bu husustaki söz ve vaatlerimizin gerçekleşeceğini bu vesileyle açıklıyorum” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır açıklaması. 👇

29 Haziran 2021 tarihinde yapılan MHP grup toplasında bu açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli 2022 YKS sınavına sayılı günler kala Twitter hesabından yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadeleri kullandı.

Devlet Bahçeli: Yakın bir gelecekte, üniversite sınavının kaldırılacağına inanıyor, bu husustaki söz ve vaatlerimizin gerçekleşeceğini bu vesileyle açıklıyor, herkesin emin olmasını ümit ve temenni ediyorum.


2023’te Üniversite Sınavı Kalkacak mı?

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından sonra üniversiteye gitmeyi düşünen öğrenciler 2023’te YKS-üniversite sınavı kalkacak mı? sorusunun yanıtı aramaya başladı. 2023’te üniversite sınavının kalkacağına dair hiç bir açıklama yapılmadı. Yani 2023 üniversite sınavı yapılacak.


👉 Öğrenci Gündemi’ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu