Yaşam

Xanax Ne İçin Kullanılır? Xanax Ne İşe Yarar?

Xanax Ne İçin Kullanılır? Xanax Ne İşe Yarar? Sakinleştirici, kaygı ve endişe tedavisinde kullanılan Xanax bağımlılık riski nedeniyle 8-12 hafta kullanılır. XANAX, ana maddesi alprazolamı içeren sakinleştirici ailesindedir. Xanax, anksiyete bozukluğu gibi tıbbi durumların tedavisi için reçete edilen bir ilaçtır.

Xanax Ne İçin Kullanılır?

Xanax, psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan sakinleştirici etkisi bulunan psikolojik bir ilaçtır. Xanax, beyindeki kimyasalları etkiler ve panik, korku duygu durumlarını kontrol altına alır. Xanax özellikle depresyon, kaygı bozukluğu ve panik bozukluklarında reçete edilir. Bağımlılık riski olduğu için uzun süreli kullanılmamaktadır.

Xanax, zihinsel performansların kontrolünü sağlayan gamma-aminobutirik asit (GABA) seviyesini artıran Xanax; endişeli ruh halini çözer, kaygıları azaltır, vücudun gevşemesine katkı sağlar, uykuya dalmayı kolaylaştırır ve endişeli ruh halini düzenler.

Xanax etken maddesi alprazolam olduğu için hızlı sonuç veren sakinleştiricidir. Doktor kontrolünde kullanıldığında tedavi süreci etkili ve faydalıdır.

XANAX 18 yaşın altındaki çocukların ve ergenlik çağındakilerin tedavisi için önerilmemektedir.


Xanax Ne İşe Yarar?

XANAX 30 tablet içeren ambalajda bulunur. XANAX, eliptik, tam oval, pembe renkli, bir yüzü düz ve çizgili, diğer yüzü “Upjohn 55” yazılı bölünebilir tablettir XANAX, etkin madde alprazolamı içeren bir sakinleştiricidir. Alprazolam, benzodiazepinler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna aittir.

Benzodiazepinler, beyindeki kimyasal aktiviteyi etkileyerek uyku getirir, kaygıyı ve endişeyi azaltır. XANAX tabletler, yalnızca şiddetli kaygı ve endişe (anksiyete) tedavisinde kullanılır. XANAX, kaygının tedavisinde kısa süreli kullanılır. Toplam tedavi süresi, dozun kademeli olarak düşürüldüğü süre (buna doz azaltma adı verilir) de dahil olmak üzere 8-12 haftayı geçmemesi önerilir.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

Xanax Yan Etkileri Nelerdir?

Her ilacın yan etkisi olduğunu gibi Xanax da da yan etkiler vardır. Özellikle kullanımın ilk dönemlerinde bu yan etkilerin görüldüğü bir ilaçtır.

Xanax olası yan etkileri:

  • Depresyon
  • Sedasyon (Sakin olma hali), somnolans (uyku hali)
  • Denge bozukluğu, koordinasyon bozukluğu
  • Hafıza bozukluğu
  • Dizartri (Konuşma veya dil ile ilgili bozukluk)
  • Ataksi (İstemli hareketlerin yapılması için gereken kas koordinasyonunun olmamasına bağlı vücut hareketlerinde ortaya çıkan düzensizlik.)
  • Baş dönmesi, sersemlik
  • Baş ağrısı
  • Konstipasyon (Kabızlık)
  • Ağız kuruluğu
  • Yorgunluk
  • İrritabilite (Uyarılara karşı aşırı duyarlı olma durumu)

Xanax Kullanma Talimatı İçin TIKLAYINIZ


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

İlginizi Çekebilir 👇

👉 Brelax Şurup Nedir, Ne İçin Kullanılır? 

👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu