Yaşam

Tracovol Krem Ne İşe Yarar? Tracovol Krem Kullanıcı Yorumları!

Tracovol Krem Ne İşe Yarar? Aşırı stres, genetik durumlar yada daha farklı sebeplerden dolayı oluşan cilt rahatsızlıkları baş göstermekte. Bu hastalıkların başında egzama ve mantarda oldukça yaygın olduğu bilinmekte. Tamda bu sırada imdada yetişen bir çok krem vardır ve bu kremlerden biri de Tracovol Krem‘dir. Tracovol Krem Ne İçin Kullanılır? sorusunu ayrıntılı bir şekilde araştırıp sizler için makalemizde derledik. Bunun yanı sıra Tracovol Krem Kullanıcı Yorumlarını da makalemizde bulabilirsiniz.

Tracovol Krem Ne İşe Yarar?

TRACOVOL, ağır iltihabi veya ekzemalarla birlikte seyreden (örneğin ellerde, parmak araları, kasık ve genital bölgelerde) derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıç veya ara tedavisi için kullanılır. 1 gramı 10 mg izokonazol nitrat ve 1 mg diflukortolon valerat etkin maddelerini içerir. İzokonazol nitrat; derinin yüzeysel mantar hastalıklarının tedavisi için kullanılır.

Birçok mikroba karşı etkilidir; dermofitlere, mayalara, maya benzeri mantarlara (pitriyasis versicolor’a neden olan organizmalar da dahil), küflere ayrıca kırmızı, kahverengi lekelerle belirgin bulaşıcı bir deri hastalığı olan Erythrasma’ya sebep olan organizmalara karşı da etkilidir. Diflukortolon valerat; derinin iltihabi ve alerjik durumlarında iltihabı önler ve kaşıntı, yanma, sızı gibi şikâyetleri giderir.


Tracovol Krem Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tracovol’u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

  • Etkin maddeler izokonazol nitrat, diflukortolon valerat veya TRACOVOL’un içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı bir hassasiyetiniz (alerjiniz) varsa,
  • Tedavi alanında tüberküloz (verem) veya frengi (sitiliz), virüs hastalıkları (örneğin su çiçeği/varicella, herpes zoster), gül hastalığı (rozacea), ağız civarında dermatit, veya aşı sonrası görülen deri reaksiyonları varsa

TRACOVOL’u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

  • Bakteri enfeksiyonu ile birlikte seyreden bir deri hastalığı varsa, ilave uygun tedavi gereklidir.
  • TRACOVOL yüze uygulanacaksa göze temasından kaçınılmalıdır.
  • Daha önce glokom şikayetiniz olduysa doktorunuzu bilgilendiriniz.
  • Mikonazol, ekonazol ve tiokonazol içeren ilaçları kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz.

Topikal kortikosteroidlerin özellikle kapalı pansuman koşullarında, uzun süreli veya geniş bir alana yoğun olarak uygulanmaları yan etki riskini belirgin olarak artırır.

Yüze, kasık bölgesine veya koltukaltlarına uygulanması ve çocuklarda kullanımı sırasında yan etkilerinin artma riski nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, çocuklarda sistemik absorbsiyondaki artış göz önünde bulundurulmalıdır.

Sistemik kortikosteroidlerden bilindiği üzere kortikosteroidlerin kullanımı ile glokom da gelişebilmektedir (Örneğin; uzun süreli yüksek doz veya aşırı uygulamalar, kapalı pansuman teknikleri veya göz civarındaki deriye uygulanması).

Enfeksiyon el ve ayak parmakları arasındaysa, buralara TRACOVOL uygulanan gazlı bir bezin yerleştirilmesi önerilir.

Enfeksiyonun yeniden oluşmasını engellemek için, çamaşırlarınızı günlük olarak değiştirmelisiniz (el ve yüz bezleriniz, havlularınız, iç çamaşırlarınız tercihen pamuklu kumaştan olmalıdır) ve çok sıcak hatta kaynar su ile yıkamalısınız.

Düzenli şahsi hijyen TRACOVOL ile tedavinin başarısı için çok önemlidir. Ayağınızda mantar varsa (tinea pedis-atlet ayağı olarak da bilinir), ayaklar yıkandıktan sonra, parmak araları, iyice kurulanmalı ve çoraplar her gün değiştirilmelidir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamile olduğunuzu veya olabileceğinizi doktorunuza bildiriniz zira doktorunuz TRACOVOL reçete etmeden önce bu durumu dikkate almak isteyecektir. Genel bir kural olarak hamileliğin ilk üç ayında kortikosteroid içeren haricen uygulanan preperatların kullanılması sakıncalıdır. Özellikle geniş bir alana uygulamayınız ve uzun süreli kullanmayınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eğer küçük çocuk veya bebek emziriyorsanız TRACOVOL’u göğüslerinize uygulamayınız. Emzirdiğinizi doktorunuza bildiriniz zira doktorunuz TRACOVOL reçete etmeden önce bu durumu dikkate almak isteyecektir. Özellikle geniş alana uygulamayınız ve uzun süreli kullanmayınız.

Araç ve makine kullanımı

TRACOVOL’un araç ve makine kullanımı üzerine bilinen bir etkisi yoktur.

TRACOVOL’un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

TRACOVOL’un içeriğinde bulunan yardımcı maddelere karşı bir duyarlılığınız yoksa bu maddelere bağlı olumsuz bir etki beklenmez.

TRACOVOL setostearil alkol içerir. Lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontak dermatite) sebebiyet verebilir.

TRACOVOL sodyum içerir. Ancak kullanım yolu ve dozu nedeniyle herhangi bir uyarı gerektirmez.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bu konu hakkında bilgi veriniz.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

Tracovol Krem Nasıl Kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

TRACOVOL’u her zaman doktorunuzun anlattığı gibi kullanmalısınız. Eğer emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza tekrar danışınız.

TRACOVOL, günde 2 defa uygulanır.

Doktorunuzla koordineli bir şekilde TRACOVOL tedavisi iltihabi veya ekzemalı deride iyileşme olduktan en geç 2 hafta sonra sonlandırılmalıdır. Bundan sonra doktorunuz kortikosteroidsiz bir krem olan izokonazol krem ile tedaviye devam edebilir. Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir.

Uygulama yolu ve metodu:

Hastalıklı deri bölgesine haricen sürerek uygulayınız.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı:

Sistemik absorbsiyonunun ve yan etkilerinin artma riski nedeniyle çocuklarda dikkatli kullanılmalıdır.

Özel kullanım durumları:

Böbrek/Karaciğer yetmezligi:

Topikal kortikosteroidlerin yüksek potent, uzun süre, geniş yüzey alanlarında, oklüzyon altında kullanımı veya eşlik eden karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılması ile sistemik absorbsiyonu takiben geriye dönüşümlü hipotalamik pituiter adrenal (HPA) eksen baskılanması meydana gelir.

Eğer TRACOVOL’ un etkisinin çok güçlü veya çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla TRACOVOL kullandıysanız:

TRACOVOL’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ila konuşunuz.

TRACOVOL’den bir defalık fazla doz (geniş deri bölgesine 1 defalık uygulama) uygulanması veya kaza ile yutulması sonrasında bir risk beklenmemektedir.

TRACOVOL’u kullanmayı unutursanız

Doktorunuz atlanan dozun ne zaman uygulanacağına karar verecektir. Takip eden dozun yeni uygulama zamanı için doktorunuzun talimatlarına uymanız önemlidir.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

TRACOVOL ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

TRACOVOL’u doktorunuzun önerdiği şekilde kullanırsanız, belirtiler tedavi sırasında kaybolur ve tedavi sonrasında da tamamen iyileşme sağlanır. Belirtiler devam ederse ya da tekrardan ortaya çıkarsa doktorunuzla temasa geçiniz.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

Tracovol Krem Kullanıcı Yorumları

Kullanıcı Yorumu: Enfeksiyonlu Mantar tedavisinde kullandım Ayak parmakları arasında gazlı bez ile kullanınca fayda ediyor.

Kullanıcı Yorumu: Doktorum reçete etti egzama için faydasını gördüm.

Kullanıcı Yorumu: Benim başlangıç seviyesi egzamam vardı düzenli kullanımda etkisini gördüm. 2 ayda şükür ki bitti.

Kullanıcı Yorumu: iltihaplı egzama hastasıyım ve düzenli şekilde kullandım ama hiçbir faydasını görmedim ek tedavi önerdi doktor. şimdilik onu yapıcaz bakalım

Kullanıcı Yorumu: Kullanıpta memnum kalan bir egzama hastası önerdi kullandım ama bende fayda etmedi. cilt tipine göre etki gösteriyor sanırım.

Kullanıcı Yorumu: Mantar tedavisinde birebir. ama sürekli kullanım şart.


Tracovol Krem Kullanma Talimatı İçin TIKLAYINIZ


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

İlginizi Çekebilir  👇

👉 Piraldyne Ne İşe Yarar? 

👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu