Din

Geçmeyen Diş Ağrısı İçin Okunacak Dua – Diş Ağrısını En Çabuk Ne Keser?

Geçmeyen Diş Ağrısı İçin Okunacak Dua – Diş Ağrısını En Çabuk Ne Keser?. Diş ağrısı çekenler evde diş ağrısını geçirmek için ne yapabilirim? sorusunu araştırmakta. Gelin birlikte Doktora Gitmeden çocuklarda Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı için okunacak dua,ayet ve esma-ül hüsnalarıı öğrenelim…

Geçmeyen Diş Ağrısı İçin Okunacak Dua

En şiddetli ağrılardan biri olarak da bilinen diş ağrısı hemen hemen herkesin başına gelmiştir. Diğer hastalıklar ya da diğer ağrıların yanı sıra Diş ağrısı çekenler ağrı tanımını yaparken kabir azabından beter tanımlamasını da kullanmakta. Bunun yanı sıra tabi şiddetli olmayan diş ağrıları da mevcut. Genel olarak diş ağrısı, dişinizin içinde veya çevresinde ağrı anlamına gelir.

Evde tedavi edebileceğiniz geçici bir diş eti tahrişinden dolayı küçük diş ağrıları oluşabilir. Daha şiddetli diş ağrıları, kendi kendine iyileşmeyecek olan boşluklardan, enfeksiyondan veya diğer diş rahatsızlıklarından kaynaklanır. Şiddetli bir diş ağrınız varsa, kesinlikle doktora görünmelisiniz. Bunun yanı sıra şifa bulmak için birde dua edilmesi hem manevi olarak hem de ağrıların geçmesi için yapılabilecekler arasındadır.


Peygamber Efendimizin Diş Ağrısı İçin Okuduğu Dua

Peygamber Efendimizin sahabelerinin onun farklı sıkıntılarda, ağrılarda ve zor durumlarda okuduğu dualarla ilgili hadisleri, rivayetleri vardır. Yine bu rivayetlerden birinde

Peygamber efendimizin diş ağrısı için okuduğu dua şöyledir:

بسم الله بسم الله بسم الله اَعُوذُ بِعِزَّةِاللهِ وَقُدْرَتِهِ مِنْ شَرِّ ماَ أَجِدُ وَأُخاُذُرِ مِنْ وَجعِي هذاَ

Türkçe okunuşu: “Eûzu bi izzeti`llâhi ve bi-kudratihî min şerri mâ ecidü ve uhâziru min vecâi hâzâ”

Anlamı: “Vücudumda duyduğum ağrının şerrinden ve sakındığım, korktuğum şu acıdan ve ağrıdan Allah`ın izzet ve kudretine sığınırım”.

Başka bir hadiste ise Peygamber Efendimizin diş ağrısı için okuduğu dua

Türkçe Okunuşu: “Ezhibil-be`se rabben`nasi eşfi ve enteş`şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame”

Anlamı: “Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifa ver, çünkü şifa verici sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle şifa ver ki hiç bir hastalık bırakmasın” anlamına gelmektedir.


Diş Ağrısı İçin Okunacak Dualar

 

Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyururlardı:

Diş Ağrısı İçin Dua Arapça:


Diş Ağrısı İçin Dua Türkçe Okunuşu:
«Dâ’ üsbüakes-sebate âla dırsike sümmek’rak ahir yasin.»

Diş Ağrısı İçin Dua Anlamı:
“Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur.” (Suyûtî, el-Câmi’us-Sağîr, no: 5218)

Diş ağrısının geçmesi için İslam alimlerinin önerdiği dualardan bazıları şöyledir:

  • Ağrıyan dişin üzerine sağ elin işaret parmağını koyarak

“Elif lanı nıinı sad.Kaf ha ya ayın sad Ha mim ayın sin kaaf La ilahe illa hüve rabbül arşil aziymi.Üskün eyyühel vecu billezi in yeşe yüskinirriyha feyazlelene revakide ala zahirihi ve lehü ma sekene filleyli vennehari ve hüvessemiyul aliymü.’

Duası ağrı geçinceye kadar okumaya devam edilir.

  • Ağrıyan dişin geçmesi için edilen bir diğer dua da Fatiha ve İhlas Surelerinin okunmasmın ardından

Ve teral-cibâle tehsebuhâ câmideten ve hiye temurrıı merra’s-sehâbi. Sun’allahillezi etgane kulle şey’in innehu habil-un bimâ”

Duası okunur.


Diş Ağrısı İçin Okunacak Ayetler

  • Heysemi`nin Mecma‘u`z-zevâ’id ve menba‘u`l-fevâ’id kitabının X. cildinde yer alan

“Bismillahi Allahümme dâvini bi devaike veşfini bi şifaike ve ağnini bi fadlike ammen sivâk vahzer anni ezake”

duasının diş ağrısına iyi gelen dua olduğu söylenmektedir.

Anlamı: Ey Rabbin! Beni kendi devan ile tedavi et, bana kendi şifan ile şifa ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından mütağni kıl ve beni ezalardan uzak tut”.

  • En etkili diş ağrısı duası

“Elif lam mim sad. Kaf ha ya ayın sad. Ha mim ayın sin kaaf. La ilahe illa hüve rabbül arşil aziymi. Üskün eyyühel vecu billezi in yeşe yüskinirriyha feyazlelene ravadike ala zahirini ve lehü ma sekene filleyli vennehari ve hüvessemiul aliymü”


Diş Ağrısı İçin Okunması Tavsiye Edilen Diğer Dua, Ayet ve Esmalar

  • Elif lam mim sad. Kaf ha ya ayın sad Ha mim ayın sin kaafLa ilahe illa hüve rabbül arşil azimi. Üskün eyhüvel vec’u billezi in yeşe yüskiniirriyhafeyazlelene revakide ala zahirihi ve lehü ma sekene filleyli vennehari vehüveassemiy’ ul aliymü.” Bu duayı okurken sağ elinizin işaret parmağını ağrı çekmenize neden olan dişin üzerine koyup okuyun. Parmağın özellikle ağrıyan dişin üzerinde durması gerekiyor. Eğer ağrı duayı ilk okuduğunuz da geçmedi ise bir kaç kere daha okumayı deneyebilirsiniz.
  • Ve tera’l-cibale tehsebuha camideten ve hiye temurrumerra’s- sihab. Sun’allahillezi kule şey’in innehu habirun bima tef’elun.” Bu dua da aynı zamanda ayet-i kerimedir ve okunmasında fayda olacaktır. Bu duayı da diğer dua da olduğu gibi aynı şekilde, parmağınızı ağrıyan dişinizin üzerine okuyabilirsiniz. Yahut bir suyun içerisine 3 veya 7 defa okuyup dualı suyu içebilirsiniz.
  • ‘’Ve nünezzilü minel u’ani ma hüve şifaün ve rahmetün lilmü’miniyye üskün eyyühel vec’u billahillezi lehü ma sekeni filleyli venneharive sallallahü ala seyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve selemle.’’ Diğer dualardan farklı olarak tuzun üzerine okunan ve diş ağrısının dindirilmesine yardımcı olan bu duayı bir yemek kaşığı dolusu sofra tuzuna okuyun. Ardından tuzu bir su bardağına ilave edip üzerini su ile tamamlayın. Suyun üzerine de 7 defa fatiha suresini okuyup karıştırın. Hazırlanılan suyun bir miktarını ağzınıza alın ve gargara yapın. Ağrıyan dişe temas edecek şekilde gargara yapın.
  • Yasin-i şerifin 78. ayeti olan ” Ve darabe lenaa meselen ve nesiye halkah, kaale men yuhyil ızaame ve hiye ramiym” duasını 3 defa okuyun. Bu bir ayeti kerime olduğu için ve o an okumaya el verişli bir durumuz yoksa yakınız da ki kişilerden sizin için okumasını isteyin.

Diş Ağrısını En Çabuk Ne Keser?

Diş ağrısının neredeyse her zaman, bir boşluk veya kırık bir diş gibi belirli, altta yatan belirli bir nedeni vardır. Bu nedenle diş ağrısı hissettiğinizde diş hekiminize görünmeniz önemlidir. Evde diş ağrısını geçirmek için ne yapabilirim? sorusuna cevaben de Diş ağrısıyla savaştığı kanıtlanmış en iyi ev ilaçlarından bazıları şunlardır:

1- Karanfil
Karanfil belki de diş ağrıları için en çok kullanılan doğal tedavidir. Karanfil esansiyel yağı, diş hekimleri tarafından kullanılan birçok ürünün bir parçası olduğundan, çoğu zaman “karanfil kokusu” diş hekimlerinin ofisleriyle ilişkilendirilir. Birkaç yıl önce bilim adamları, karanfil yağının diş ağrısını çok hızlı bir şekilde hafifletebilen mükemmel bakteriyel ve analjezik özelliklere sahip olduğunu doğruladılar.

Karanfil yağı, özellikle bulunması kolay ve satın alınması ucuz olduğu için diş ağrısını gidermek için mükemmel bir ev ilacıdır. Bu ilacı kullanmak için bir karanfili ezip etkilenen dişin üzerine koyabilirsiniz. Ayrıca karanfil esansiyel yağı satın alabilir ve bir parça pamuğa bir damla damlatıp doğrudan dişin üzerine koyabilirsiniz. Uçucu yağ uzun süre kullanıldığında diş etlerinde yanmaya neden olabileceğinden, iki dakikadan fazla aralıksız bırakmamak önemlidir.

Karanfil esansiyel yağı, uçucu yağ kullanmaktan daha güvenli olan bir iksir olarak da kullanılabilir. Yarım bardak ılık suya üç ila dört damla yağ koyun ve ağzınızı çalkalayın. Ancak bu yöntem saf yağ kadar etkili olmayabilir.

2. Sarımsak
Sarımsak, diş ağrısını gidermek için harika bir seçenektir. Hoş olmayan yoğun bir tada sahip olmasına rağmen, diş ağrısı tedavisi için faydalı olan çeşitli özellikler içerir.

Sarımsağı kullanmak için bir karanfili ikiye bölebilir ve yarılardan birini doğrudan etkilenen dişin diş etine uygulayabilirsiniz. Ayrıca diş sarımsağı ağrıyan dişin üzerine koyup çiğneyebilirsiniz. Bitirdikten sonra sarımsak tadını gidermek için dişlerinizi fırçalayabilir veya gargara kullanabilirsiniz.

3. Tuzlu ılık su
Tuzlu ılık su mükemmel bir antiseptiktir. Evde hazırlaması kolaydır, bu da dişinizde enfeksiyon olduğundan şüpheleniyorsanız onu iyi bir seçenek haline getirir. Bir çorba kaşığı tuzu kaynar suda eritin ve ardından her seferinde en az 30 saniye boyunca ağzınızı küçük miktarlarda solüsyonla çalkalayın.

Bu karışım aynı zamanda boğaz ağrısını gidermek için de çok kullanılır ve doktorlar tarafından tamamlayıcı bir tıbbi tedavi şekli olarak tavsiye edilir.

4. Nane
Nane yapraklarında bulunan esansiyel yağ, güçlü antiseptik ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir ve bu nedenle diş ağrısını hafifletmek için ev ilaçları olarak kullanılabilir. Ayrıca harika bir tada sahiptir ve bu da onu beş yaş üstü çocuklarda kullanmak için iyi bir seçenek haline getirir.

Naneyi doğru şekilde kullanmak için, bir çay kaşığı nane yaprağını bir bardak kaynar suya koyun ve karışımı yirmi dakika bekletin. Ardından karışımın bir kısmını otuz saniye boyunca ağzınızı çalkalamak için kullanın ve geri kalanını günde iki kez kullanmak üzere saklayın.

5. Zencefil ve propolis
Zencefil çayı yatıştırıcı ve iltihap önleyici özelliklere sahipken, propolis iyileştirici ve antibakteriyel etkiye sahiptir ve bu kombinasyonu ağrıyı hafifletmek ve iltihaplı bölgeyi temizlemek için harika bir yol haline getirir. Bu doğal gargarayı yapmak için bir bardak zencefil çayına 5 damla propolis ekleyin ve ardından günde iki kez bu karışımla ağzınızı çalkalayın.

6. Buz torbası
Buz, ağrı reseptörlerini uyuşturduğu için diş ağrısını daha hızlı gidermeye de yardımcı olabilir. Buz kullanmak için, cildinizi yakmamaya dikkat ederek yüzünüze ağrılı bölgeye yakın bir buz torbası koymalısınız. Buz 15 dakika yerinde kalmalıdır ve işlem günde 3 veya 4 defaya kadar tekrarlanabilir.


İlginizi Çekebilir  👇

👉 Uyumayan Çocuk İçin Hangi Dua, Sure ve Esmalar Okunur? Uyumayan Bebek İçin Nebe Suresi

👉 Ezandan Sonra Okunacak Dua Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı

👉 Dua Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Peygamber Efendimizden 3 Dua Örneği

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu